Начин на приготвяне
Затоплете прясното мляко и разтворете маята, захарта и една супена лъжица брашно и оставете да шупне. Пресейте брашното и солта, направете кладенче в него сипете яйцето и шупналата мая.
Започнете да месите до получаване на меко тесто което не лепне по ръцете. Разделете тестото на топки по около 50 грама (12-13 броя), и оставете да почине тестото за 10-15 минути.
В това време направете пълнежа като смесите трите сирена с белтъка и разбъркате добре.
От всяка топка върху добре набрашнен плот разточете тънка кора, едната половина на кората намажете със сместа от сирена, а другата нарежете на ленти (вижте снимките). После навийте на руло като почнете от страната на плънката, и от рулото направете охлюв.
Подредете оформеното тесто в тава с размер около 30см. застлани с хартия за печене. Оставете питата да втаса на топло за 30-40мин. Намажете с жълтък и поръсете със сусам.
Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна до готовност.
Коментари