Вкусен тарт с ябълки

27/02/2016
Приготвяне30 мин.
Готвене25 мин.
Общо55 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 771
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • За блата
  • брашно - 2 ч.ч.
  • захар - 4 с.л.
  • ванилена захар - 1 с.л.
  • масло - около 100 г
  • яйца - 1 бр.
  • за плънката
  • ябълки - 3 средни сладки
  • захар - 3/4 ч.ч. тъмно кафява
  • канела - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяте си с продуктите за блата-тесто, като първо разбивате яйцето със захарта и ванилената захар, след това отделно омесвате на трохи брашното с размекнатото масло.

Tогава смесвате двете смеси до гладко ронливо тесто, което увивате във стреч фолио и прибирате в хладилника за поне половин час.

През това време си почиствате и нарязвате ябълките на ситно, омесвате ги с канелата и захарта и оставяте настрани.

След като мине поне половин час от престоя на тестото в хладилника, може да го извадите и разточите между два листа от стреч фолио на кръг с диаметър приблизително до този на вашата форма за печене. Така готовата кора я поставяте върху формата и я донамествате по нея с пръсти.

Разпределяте плънката отгоре, като вземате с пръсти от купата, защото на дъното ще се е събрала течност, а тя не ви трябва...би попречила на печенето.

Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса без вентилатор.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар