Начин на приготвяне
Маята трябва да се активира в половин купичка топло мляко с малко захар и брашно. Яйцата със захарта разбивам на пяна.
Пресявам брашното и прибавям от млечната смес. Добавям и шупналата мая. Започвам да меся с ръце и постепенно добавям от стопената мас.
Меси се толкова, докато се образуват мехурчета и тестото да стане еластично. А това се разбира, като се разтяга на плота и удря поне 100 пъти.
Оставям тестото на топло, покрито с кърпа, и след като е готово го разделям на 6 топки. Всяка правя на фитил, като го разтягам и с пръсти забивам парченца локум и натрошени орехи.
От трите фитила оплитам плитка и слагам в намазана форма от фолио за козунак. Оставям на топло да втасат след което ги мажа със разбит жълтък, мляко и олио.
Посипвам обилно със захар и пека на 160 градуса в загрята фурна.