Ароматно пиле с ориз със заливка

27/02/2016
Приготвяне20 мин.
Готвене70 мин.
Общо90 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 367
  • Преглеждания за месеца60
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества
Ориз на Фурна

Начин на приготвяне

Сварете пилешките бутчета и ги обезкостете. Поръсете ги със соевия сос и ги оставете да си поемат от соса.

Обелете и лука и го нарежете на ситно. Запържете го в мазнината, добавете измития ориз и доматения сок. Пържете докато изври доматеният сок.

Прибавете пилешкото месо и всички подправки. Разбъркайте и изсипете в тава. Добавете горещ пилешки бульон, овкусете със сол и печете в предварително загрята фурна на 200 градуса до готовност на ориза.

Направете заливката, като разбиете яйцата, прибавите млякото със содата и брашното. Разбъркайте до еднородна смес. Изсипете върху ориза и разпределете равномерно.

Печете на горен реотан до златисто. Гарнирайте с клонче магданоз при поднасяне.

Голям уок тиган с дървени дръжки 32см.
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Голям уок тиган с дървени дръжки 32см.
48.99 лв.
Виж ››

Ако във вашия дом азиатската кухня е на почит, непременно се нуждаете от уок тиган. Удобен, качествен, с незалепващо покритие, уок тиганът се справя страхотно с приготвянето на месо и зеленчуци.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар