Начин на приготвяне
Сварете пилешките бутчета и ги обезкостете. Поръсете ги със соевия сос и ги оставете да си поемат от соса.
Обелете и лука и го нарежете на ситно. Запържете го в мазнината, добавете измития ориз и доматения сок. Пържете докато изври доматеният сок.
Прибавете пилешкото месо и всички подправки. Разбъркайте и изсипете в тава. Добавете горещ пилешки бульон, овкусете със сол и печете в предварително загрята фурна на 200 градуса до готовност на ориза.
Направете заливката, като разбиете яйцата, прибавите млякото със содата и брашното. Разбъркайте до еднородна смес.
Изсипете върху ориза и разпределете равномерно.
Печете на горен реотан до златисто. Гарнирайте ориза на фурна с клонче магданоз при поднасяне.
Ароматното пиле с ориз със заливка е готово.