Домашно сладко от цели смокини

28/02/2016
"Идеалното допълнение към мекички, пържени филии, палачинки или каквото душата ви пожелае. "
Приготвяне15 мин.
Готвене50 мин.
Общо65 мин.
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо43 041
  • Преглеждания за месеца3151
  • Преглеждания за седмицата165
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

  • смокини - 70 бр.
  • захар - 1 кг
  • вода - 600 мл
  • лимонтузу - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смокините се почистват от дръжките. Захар и вода слагаме в тенджерка на котлона и оставяме да заври.

Добавяме смокините и варим до нужната гъстота. Тя се определя, като се капне капка в чиния - не трябва да се разлива.

Накрая се прибавя и лимонената киселина, разбърква се добре. Сипваме сладкото в сухи буркани, затварят се с капачка и обръщаме с дъното нагоре, докато се охладят.

Двойна затварачка за буркани като от едно време
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Двойна затварачка за буркани като от едно време
13.50 лв.
Виж ››

Практична и лесна за употреба затварачка за буркани с удобна двойна дръжка, пръв помощник при приготвянето на зимнина.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Илияна Димова
Благодаря за рецептата сладкото е много вкусно
3
0