Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пържоли»Пилешка пържола с грейпфрут

Пилешка пържола с грейпфрут

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Пилешка пържола с грейпфрут2 / 2
28/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пържоли - 4 бр. пилешки
  • грейпфрут - 2 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • грейпфрут - 100 мл само сока
  • вода - 1 ч.ч.
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • олио - 2 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • магданоз
  • бульон - 1 кубче пилешки
  • черен пипер
  • нишесте - 1 - 2 ч.л. натурално, за сгъстяване на соса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме пилешките пържоли в тавичка. Белим и нарязваме на пръчици морковите и прибавяме при пилешките пържоли.

В отделен съд смесваме сока от грейпфрут с чаена чаша вино, чаена чаша вода, олиото и червения пипер.

Поливаме пържолите, поръсваме с черен пипер и натрошаваме кубче пилешки бульон.

Слагаме тавичката за 45 минути във фурната, загрята на 180 градуса. След като станат готови, отделяме пържолите и морковите в чиния за сервиране и сгъстяваме соса с разтворено в малко вода натурално нишесте.

Белим грейпфрута и премахваме ципата, разделяме на резенчета и смесваме с пилешките пържоли, поръсваме с нарязан пресен магданоз и поливаме със соса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: