Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Ориз на фурна»Пилешки бутчета с ориз и джоджен

Пилешки бутчета с ориз и джоджен

Пилешки бутчета с ориз и джоджен3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"Решихме да ви представим една вкусна класика, която събира хиляди българи всеки ден на домашната трапеза. Да ви е сладко"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 4 бутчета
  • печурки - 500 г
  • зелен лук - 2 връзки, пресен
  • джоджен - 2 връзки
  • бульон - 3 ч.ч. пилешки
  • бульон - 2 кубчета пилешки
  • масло - 100 г
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете и обезкостете бутчетата. Нарежете лука и го задушете в олиото. Добавете почистените и нарязани на ситно гъби.

Прибавете ориза и бъркайте, докато се запържи. Нарежете джоджена на ситно, разбъркайте и отстранете от огъня.

Прецедете пилешкия бульон и го сложете в тенджера. Сложете кубчетата пилешки бульон и възврете течността, докато се разтворят кубчетата.

Изсипете оризовата смес в подходяща тава. Добавете късчетата месо. Овкусете със сол и черен пипер. Залейте с приготвения бульон и разбъркайте.

Наредете отгоре парченца масло и запечете до готовност на ориза на фурна.

Пилешките бутчета с ориз и джоджен са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

69268
69268
А ориза колко е?
28.02.2016 13:41
2
Веселина Константинова
Веселина Константинова
Джоджен, ориз, масло е прекрасна комбинация.
28.02.2016 09:05
1
Илияна Димова
Илияна Димова
Много вкусно ястие , с прекрасен аромат на пресен джоджен
28.02.2016 08:30