Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Панирано пилешко с корнфлейкс

Панирано пилешко с корнфлейкс

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7528k2k5
Панирано пилешко с корнфлейкс4 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Днес ще ви представим тези невероятни панирани пилешки бутчета с корнфлейкс. Поднесете с млечен сос и халба бира"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - долни 600 г
  • яйца - 3 бр.
  • корнфлейкс - 200 г
  • черен пипер - 1 щипка
  • сол
  • червен пипер - 1 к.л.
  • мащерка - 1 к.л.
  • куркума - 1 к.л.
  • брашно - 5 с.л.
  • зехтин - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете месото до готовност с малко сол.

Отцедете и оставете да се подсушат върху домакинска хартия. Разбийте яйцата в чиния, с в друга сложете натрошения корнфлейкс.

Смесете брашното с подправките и го сложете и него в отделна чиния.

Взимайте по едно бутче и го оваляйте първо в брашното, след това в яйцата и накрая в корнфлейкса. Така направете всичките.

Постелете в тавичка хартия за печене и подредете месото в нея.

Полейте отгоре бутчетата леко със зехтина и сложете във фурна на 180 градуса до златиста коричка.

За гарнитура поднесете чеснови тиквички с мляко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

1
50
40
30
20
11
Дай твоята оценка:

Коментари

Йорданка Тасева
Йорданка Тасева
особено с чесновия сос става разкош
28.02.2016 12:55
2
Илияна Димова
Илияна Димова
Много вкусни са с панировка от корнфлейкс
28.02.2016 08:59
2
ВИЛИ-Виолета Матева
ВИЛИ-Виолета Матева
Само като гледам и огладнявам - супер мезе ,браво !
28.02.2016 08:27
2
Веселина Константинова
Веселина Константинова
С корнлейкс панировката става много хрупкаво и приятно!
28.02.2016 01:28
2
1