Пиле със сметана и гъби

АнонименАнонимен
Новак
218693
Пиле със сметана и гъби4 / 9
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
2-3
"Откакто приготвихме пилето по този начин, не искаме да поглеждаме друга рецепта"

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 2 - 3 бр. обезкостени
  • олио - масло за пържене
  • сметана - 1 кофичка, 400 г
  • печурки - 1 буркан или пресни (500 г)
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • черен пипер
  • босилек
  • топено сирене - 150 г пушено
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките гърди се нарязват на кубчета в тенджера с мазнина и се запържват за кратко.

Налива се бялото вино и се оставят да се задушат, докато омекнат и алкохолът изври. Добавят се гъбите, ако са от буркан.

Ако са пресни, се задушават предварително в мазнина и после се добавят към пилешкото. След това се добавя и сметаната, докато се затопли добре.

После се добавя на малки парчета и топено-пушеното сирене, докато се разтопи напълно. Подправя се с черен пипер и босилек. Сол се добавя при необходимост.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Според рецептата една кофичка 400 грама това значи заквасена сметана и аз такава сложих. Използвах само топено сирене.Наистина стана страхотно.
25.03.2024 18:21
1
Анонимен
Анонимен
Здравейте. Каква сметана използвахте?
31.01.2022 20:40
1
Georgi Jit Saray
Georgi Jit Saray
Страхотна рецепта, аз добавям и царевица ;)
15.11.2019 01:11
Pressy
Pressy
strahotno
20.03.2016 22:30