Gotvach.bg»Рецепти»Сандвичи»Тортили»Побългарена плънка за тортиля

Побългарена плънка за тортиля

Побългарена плънка за тортиля
Снимка: Радомира Михайлова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8-10

Необходими Продукти

  • кайма - 500 г свинска
  • боб - 250 г
  • лук - 1 малка глава
  • домати - около 200 г консервирани
  • червен пипер - 1 щ.
  • черен пипер
  • риган - 1 - 2 щ.
  • сол - 1 - 2 щ.
  • допълнително
  • домати - 2 - 3 бр.
  • маруля - 8 - 10 листа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете си предварително боба, като при първото завиране го свалете от котлона, сипете във водата малко сода за хляб и изчакайте около 5-10 минути.

Отцедете, охладете със студена вода и почистете от люспите като го търкате между ръцете и пръстите си (той направо си изкача от тях). Когато сте готови, налейте отново вода и го доварете.

В дълбок тиган сипете малко олио на дъното и запържете ситно нарязания лук, след което прибавете каймата и пържете, докато стане на трохи, тогава прибавете отцедените от водата консервирани домати (аз ползвах от домашна консерва, подправена с магданоз).

Добавяте и боба и подправките и бъркате, след което оставяте да къкри на тих огън, докато поизври течността почти на цяло. Когато сте готови, докато е топло, си слагате от сместа в тортила питките и добавяте по някое резенче домат и малко накълцана маруля.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: