Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Солено Руло»Рула с кайма и кашкавал

Рула с кайма и кашкавал

Gergana TsvetanovaGergana Tsvetanova
Готвач
4453k7184k2
Рула с кайма и кашкавал
Снимка: Gergana Tsvetanova
1 / 4
11/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4
"Днес ме на тема рула и решихме да са солени и ароматни, и вкусни, и неустоими, накратко - рула с кайма и кашкавал"

Необходими Продукти

  • ЗА ТЕСТОТО
  • брашно - 1 кг
  • мая - 1/2 кубче прясна
  • захар - 1 к. л.
  • сол - 1 ч.л.
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • яйца - 2 бр. (жълтъкът на едното яйце се отделя за намазване)
  • кисело мляко - 200 г
  • вода - 300 мл
  • ЗА ПЪЛНЕЖА
  • кайма - 500 г
  • олио - 1/3 ч.ч.
  • зелен лук - 2 стръка пресен
  • лютеница - 3 с.л.
  • сол - щипка
  • черен пипер
  • кимион
  • чубрица
  • кашкавал - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе плънката, като в тиган сгорещите олиото. Запържете каймата, когато стане на трохи добавете лука, лютеницата и подправките. Отстранете от котлона и оставете настрана да изстива.

След като изстине добавете настъргания кашкавал и разбъркайте. От продуктите за тестото замесете меко гладко тесто. Покрийте с кърпа и оставете да втаса за 20 минути.

Премесете тестото и разделете на четири равни части. Оформете на питки и всяка разточете на кора. Сложете обилно от плънката върху цялата кора. Завийте на руло и поставете върху хартия за печене в продълговата тава.

Оставете рулата да втасат за 15 минути, намажете с разбит жълтък, направете няколко прореза с остър нож по диагонал. Печете на 180 градуса за 25-30 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: