Мекички

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
695
7k
2k
7k
5
29/02/2016
"Вкусни домашни мекички приготвени по много лесна рецепта"
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
26 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо120 486
  • Преглеждания за месеца370
  • Преглеждания за седмицата42
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена26

Необходими Съставки

* мерки и количества
Мекици

Начин на приготвяне

Замесете тесто като пресеете брашното, направете кладенче и сложете яйцата, сол и захар.

Содата загасете в киселото мляко и добавете към брашното, като месите до получаване на гладко и еластично тесто.

Покрийте го с кърпа и оставете да почине за половин час. Готовото тесто разделете на две равни части.

Всяка разточете на кръгла кора и изрежете квадрати или триъгълници. Изпържете в загрято олио от двете страни до златист цвят.

Тестото може да нарежете с помощта на ринг или чаша в кръгла форма, или да използвате формички за сладки, с които да отрежете забавни форми за вашите деца.

Механично метално сито за хубаво тесто-6%
За хубаво тесто използвайте това:
Механично метално сито за хубаво тесто
7.99 лв.
7.49 лв.
Виж ››

Ако месенето на питки и сладкарството са ви страст, то задължително трябва да прибавите към колекцията си от аксесоари и това практично механично метално сито.

Рейтинг

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Галя
Галя
27.01.2018 12:41
Това не са мекици а бухти! Мекици се правят ВИНАГИ с мая, а бухти със сода, може и с бакпулвер!
2
0
Monika Ivanova
Monika Ivanova
11.04.2016 07:03
и моята баба така ме е учила само дето вкъщи ги предпочитат по друга рецепта с прясно мляко
12
3