Начин на приготвяне
Нарежете месото на кубчета с дебелина 2-3 см. Почистете зеленчуците и нарежете чушките и лука на дребно, а чесъна смачкайте и настържете.
Сложете дълбок тиган на котлона, сипете зехтина и сложете лука и чушките да се запържат за кратко, добавете чесъна, разбъркайте и сложете месото.
Пържете, като разбърквате, за около 10 мин., след това добавете доматите, пюрето, подправките и половината магданоз.
Задушете на средна температура за 15 мин., като периодично разбърквате.
Сложете бульона и продължете да задушавате под капак за 3 часа на слаб котлон, като редовно разбърквате.
Половин час преди ястието да стане готово, му добавете консервите бял и червен боб, царевица и продължете да готвите.
Ястието трябва да остане гъсто, почти без сос, с крехко и омекнало месо.
Накрая поръсете с останалия магданоз и на всяка порция сложете лъжица заквасена сметана.