Начин на приготвяне
1. Блата: Яйцата се разбиват на пяна с 1 чаша захар. Добавят се пресятото брашно заедно с бакпулвера. Пече се във форма с хартия за печене на 180 градуса около 40 мин. Блатът се разделя по дебелина в изстинало състояние.
2. Плодовете: Плодовете се нарязват на красиви парчета и се заливат с желатина (по предписание на производителя за твърдо желе) с вода около 200 мл и 4 с.л. захар. Изсипват се във форма с пластично фолио и сместа се оставя да стегне в хладилник.
3. Крем: Той се приготвя с врящо мляко и 9 с.л. захар. Към тях се добавя пудингът и се разбърква, докато стане гъст.
4. Сироп: Той се приготвя от 300 мл вода или плодов сок, към които се добавя останалата захар и ври на слаб огън около 5 мин.
5. Сглобяване: Блат се поставя на поднос за сервиране и се сиропира постепенно с лъжица от горещия сироп.
Намазва се с крема и след това се слага другият блат, като отново внимателно се сиропира. Пак се намазва с остатъка от крема.
Внимателно поставяме плодовия блат. Декорираме с разбитата сметана и кокосови стърготини.