Агнешко по живовски

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
3723k69k
Агнешко по живовски1 / 2
18/09/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
180 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 2.5 кг от труп
  • картофи - около 700 г
  • кашкавал - 320 г
  • сметана - 200 г
  • яйца - 3 бр. (150 г)
  • краве масло - 150 г
  • лук - 100 г кромид
  • домати - 370 г
  • моркови - 140 г
  • целина - 150 г
  • черен пипер - 5 г
  • сол - 20 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешкото обезкостете, порционирайте и запържете. Почистете зеленчуци и ги нарежете дребно. Сложете да се задушат и ги смесете с месото, като добавите и нарязаните на кубчета картофи.

Залейте всичко с малко бульон и задушавайте до готовност и омекване на месото.

Разпределете в гювечета, настържете кашкавала и залейте със смес от сметана и разбити яйца.

Запечете гювечетата до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: