Бананови еклери с шоколадова декорация

Adriyana - AdiAdriyana - Adi
Чирак
105
411
128
255
29/02/2016
Приготвяне5 мин.
Готвене50 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо849
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Течните съставки се кипват и към тях се добавя наведнъж брашното. С енергично бъркане се добавят едно по едно яйцата при свалена от котлона смес, докато започне да се отделя от дъното на тенджерата и стане на хубава топка.

След като изстине, тестото се шприцова в желана форма върху сладкарска хартия и се пече на 180 градуса за около 30 мин. до порозовяване.

Еклерите се цепват, като се прави джоб и в него се пъхат резени банан, заедно с битата сметана или друг сладкарски крем по избор.

Шоколадът се разтопява в микровълнова за 30 секунди и се посипва с върха на лъжица върху еклерите.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар