Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бисквитена торта»Бисквитена торта с маслен крем

Бисквитена торта с маслен крем

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Бисквитена торта с маслен крем2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
45 мин.
Порции
8-10 парчета
"Кой може да устои на нашето предложение за бисквитена торта с маслен крем"

Необходими Продукти

  • бисквити - около 400 г
  • масло - 150 г
  • кафе - 2 к.ч. сварено турско
  • захар - 1 ч.ч. + 4 с.л. пудра
  • яйца - 4 броя
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете кафето в 2 к.ч. вода и го оставете да се утаи. Разбийте маслото с 2 с.л. пудра захар на крем. На слаб огън разбийте 4 жълтъка с 1 ч.ч. захар, докато сместа се сгъсти. Свалете яйчения крем от котлона и го оставете настрана да изстине, след което лъжица по лъжица го добавете към масления крем. Накрая добавете половината кафе.

Затоплете прясното мляко с останалото кафе. В поднос или тава започнете да редите тортата, като потапяте всяка бисквита в млякото с кафето за кратко. Направете 3 пласта, като между всеки намазвате с масления крем. Отгоре бисквитената торта се маже с разбитите на сняг белтъци заедно с 2 ч.л. пудра захар. По желание може да направите и друга глазура.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
55
44
32
20
10
Дай твоята оценка: