Начин на приготвяне
Сгорещяваме брашното в тенджера, прибавяме маслото и го запържваме 1-2 минути при непрекъснато бъркане. Прибавяме прясното мляко и поръсваме с черен пипер и сол.
Изсипваме настъргания кашкавал и варим на тих огън. Бъркаме непрекъснато, докато сместа се сгъсти добре.
Изсипваме върху плоска повърхност, подравняваме и оставяме да изстине. Нарязваме изстиналото тесто на еднакви парчета, омесваме ги във формата на цилиндрични пръчки и нарязваме от тях 16 парчета.
В купични сипваме разбитите яйца, брашното и галетата. Най-напред овалваме пръчиците в брашно, потопяваме ги в яйцата и накрая панираме в галетата.
Изпържваме ги до златисто в сгорещеното олио.
Накъсваме карфиола на розички. В тенджера кипваме 350 мл вода, посоляваме и изсипваме в нея оцета. Сваряваме във водата парчетата карфиол за 10-12 минути. Изцеждаме ги.
Във всяка чиния слагаме по 4 пръчици, гарнираме със сварен карфиол и сервираме.