Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Кашкавалени пръчици с карфиол

Кашкавалени пръчици с карфиол

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9586k
Кашкавалени пръчици с карфиол1 / 2
21/06/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • масло - 30 г
  • брашно - 100 г
  • прясно мляко - 250 мл
  • кашкавал - 200 г настърган
  • брашно - 2 - 3 с.л. за овалване
  • галета - 100 г
  • яйца - 2 бр.
  • карфиол - 800 г
  • оцет - 2 с.л.
  • олио - за пържене
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сгорещяваме брашното в тенджера, прибавяме маслото и го запържваме 1-2 минути при непрекъснато бъркане. Прибавяме прясното мляко и поръсваме с черен пипер и сол.

Изсипваме настъргания кашкавал и варим на тих огън. Бъркаме непрекъснато, докато сместа се сгъсти добре.

Изсипваме върху плоска повърхност, подравняваме и оставяме да изстине. Нарязваме изстиналото тесто на еднакви парчета, омесваме ги във формата на цилиндрични пръчки и нарязваме от тях 16 парчета.

В купични сипваме разбитите яйца, брашното и галетата. Най-напред овалваме пръчиците в брашно, потопяваме ги в яйцата и накрая панираме в галетата.

Изпържваме ги до златисто в сгорещеното олио.

Накъсваме карфиола на розички. В тенджера кипваме 350 мл вода, посоляваме и изсипваме в нея оцета. Сваряваме във водата парчетата карфиол за 10-12 минути. Изцеждаме ги.

Във всяка чиния слагаме по 4 пръчици, гарнираме със сварен карфиол и сервираме.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: