Начин на приготвяне
Нарязваме зелето на тънки ивички и го бланшираме за 3 минути в кипяща подсолена вода.
В тенджера разтопяваме половината масло заедно със сметаната. Подправяме със сол, черен пипер и настърганото индийско орехче. След 1 минута сваляме съда от огъня.
Разбъркваме зелето със сметаната и изсипваме сместа в намаслен огнеупорен съд.
Обелваме доматите и лука и ги нарязваме на филийки.
Напръскваме рибата с лимоновия сок и поръсваме със сол и черен пипер.
Нареждаме лука и доматите върху зелето. Отгоре слагаме рибното филе, покриваме съда с алуминиево фолио и печем 35 минути в загрята на 200 градуса фурна.
В тиган сгорещяваме останалото масло и запържваме в него брашното. Доливаме млякото и кипваме сместа, като бъркаме непрекъснато. Прибавяме кашкавала и жълтъка и посоляваме.
Сваляме фолиото, заливаме ястието със соса и печем още 10 минути.