Мини сиренки

Джемиле ЧешлиеваДжемиле ЧешлиеваМастър Шеф748308266
29/02/2016
"Закуската е най-важното хранене за деня, а когато е с мини сиренки, е и най-вкусното "
Приготвяне40 мин.
Готвене30 мин.
Общо70 мин.
Порции8-10
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 777
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разтваря в 2 ч. ч. хладка вода заедно със захарта, солта и 3 с.л. брашно. Разбърква се и се оставя за 10 мин.

Брашното се пресява, в средата се прави кладенче и се изсипва сместа с маята. Разбърква се с лъжица. Омесва се тесто, което се оставя за 15 мин. След това се разточва.

Разбиват се яйцата, добавя се натрошено сирене и маслото. Наръсва се върху разточената кора.

Навива се на руло и се разрязва на парчета, които се овалват на топчета. Нареждат се в малки кръгли тавички по 6-7 топчета като цветче.

Оставя се да втаса, докато покрие дъното. Намазват се с разтопено масло и се поръсват с малко сирене.

Пекат се във фурна на 200 градуса за около 30 мин. След като бъдат готов, и се покриват с кърпа.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар