Начин на приготвяне
Затоплете леко млякото на котлона и в него добавете чаена лъжичка захар и маята. Оставете да втаса на топло за 15 минути.
През това време пресейте брашното и добавете солта. В дълбока купа или тава изсипете брашното и постепенно добавяйте вече втасалата мая.
Омесете гладко и нелепнещо тесто. Поставете го в намазнена купа и го оставете да втаса, покрито с кърпа за 1-2 часа.
След като това време изтече, на набрашнен плот извадете тестото, разделете го на 6 топки и всяка разточете на тънка кора, като редувате сиренето и кашкавала.
Навийте ги на руло, подредете в тавичка, застлана с хартия за печене и оставете още 30 минути да втасат, покрити с кърпа.
След като са готови, направете им прорези през средата с нож и ги намажете с разбитите жълтъци и ги изпечете в загрята на 180 градуса фурна до златиста коричка.
Поднесете топли с чаша хубав айрян.