Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Спаначена супа»Спаначена супа със свинско

Спаначена супа със свинско

Спаначена супа със свинско
Снимка: Веселина Константинова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"А знаехте ли, че спаначената супа е по-вкусна, ако сложите в нея и малко свинско месце"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 г с кост
  • спанак - 400 г пресен
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • сол
  • моркови - 1 - 2 бр.
  • магданоз
  • фиде
  • лук - 1 глава
  • за застройката
  • жълтъци - 1 бр.
  • кисело мляко - 4 - 5 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте месото и го сварете. Готовото месо обезкостете.

Обелете лука, нарежете го на ситно и го задушете в мазнината. Добавете нарязания на малки парченца морков към лука.

Измийте спанака, нарежете го на дребно и го прибавете към останалите зеленчуци. Добавете месото и налейте от прецедения бульон.

Добавете още 1 ч.ч. вода. Овкусете със сол. Варете до готовност на зеленчуците. Прибавете накрая фиде (количеството е по желание от вас - около една шепа).

Застройте спаначената супа, като смесите продуктите за застройка и ги прибавите към готовото ястие. Варете още около 5 мин.

Поръсете със ситно нарязан магданоз преди сервиране.

Спаначената супа със свинско е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христо Славейков
Христо Славейков
Вкусна супичка стана!
26.03.2024 22:24