Начин на приготвяне
Отстранете коричките хляб от филиите. Счукайте чесъна заедно със ситно нарязания магданоз и задушете сместа в микровълнова фурна за около 3 минути.
Нарежете филийките на желаната от вас форма /в случая са триъгълничета/ и ги намажете с масло и чесновата смес. Запечете крекерите в силно сгорещена фурна за кратко.
Направете кьопоолу, като почистите зеленчуците от люспите и семките.
Нарежете ги на парченца, добавете солта и пасирайте /нека консистенцията да е по-едра/.
Към пасираната смес прибавете настърганото сирене и майонезата. Разбъркайте до еднородна смес.
Сложете върху всяко чеснов крекер от кьопоолуто, гарнирайте със сушени мариновани домати и клонче магданоз.
Чесновите крекери с кьопоолу са готови.
Коментари