Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена Риба»Печено рибно филе с трохи

Печено рибно филе с трохи

ВаняВаня
Чирак
11830041456
Печено рибно филе с трохи1 / 2
01/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • риба - 1 кг, филе
  • сол - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - 1/4 ч.л.
  • лук - 1 глава
  • олио - 3 с.л.
  • гъби - 1 ч.ч., нарязани
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • дафинов лист - 1 бр.
  • хляб - 3 с.л., трохи
  • домати - 1 ч.ч., нарязани
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Филето се измива и подсушава. Нарежда се с кожата надолу в намазана с олио тавичка.

Посолява се и се пече в гореща фурна около 30 минути. Малко преди да е готова, рибата се поръсва с трохите хляб и се полива със сос.

Той се приготвя от запържените ситно нарязан лук, гъби, домати и подправки, разредени с млякото. Ястието се поднася с резенчета лимон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: