Начин на приготвяне
Разбийте в купа яйцата и олиото. В друга купа се слага брашното, захарта, какаото, содата, бакпулвер, сол и канела, като се разбъркват всичките тези сухи съставки и към тях се добавят разбитите яйца.
Размесете добре с дървена шпатула до пълното поемане и хомогенизиране на кексовата смес. Сложете рендосани тиквички и смлени орехи в сместа и отново разбъркайте.
Количеството на сместа се получава много, затова при печене го разделете в две тави с нормални размери или предвидете една по голяма примерно диаметър над 36 см.
Намажете малко тавата с мазнина и я набрашнете, изсипете сместа в нея, приравнете и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 40-50 мин. до суха клечка.
Направете шоколадовия ганаш, като загреете сметаната на котлона и преди да кипне я махнете, сложете натрошения шоколад, изчакайте минутка и разбъркайте до получаване на хомогенна шоколадова смес.
С този ганаш покрийте изстиналия сладкиш.
Този сладкиш е по рецепта от блога на Люси Евтимова, и държа да отбележа че не вярвах, че ще се получи вкусно с тези тиквички, но реших да опитам и не мога да ви опиша с думи колко мек, пухкав и сочен е.
Изключително шоколадов, тиквичките изобщо не се усещат, а придават лека влажност, която прави сладкиша наистина уникален!