Начин на приготвяне
На водна баня разтопете шоколада и маслото и оставете да изстине.
След това при непрекъснато разбиване добавяйте едно по едно яйцата, като разбивате след всяко.
Последователно добавяйте пресятото брашно с бакпулвера и солта, както и кафето.
Щом сместа се хомогенизира, объркайте със смлените ядки. Сипете сместа в неголяма форма за печене, застлана с хартия за печене.
Сложете да се пече в загряна на 170 градуса фурна около 25 минути. Вътрешността трябва да остане по-влажна от краищата.
Поднесете шоколадовия сладкиш с украса от свежи горски плодове.
Шоколадовият сладкиш Мадлен е готов.
Коментари
Какво се случва с тези 130 гр. захар?
Приготвих го със същите състваки, но не спазих "стъпка по стъпка", наместих си захарта с яйцата, към тях прибавих шоколада с маслото и т.н.
Получи се шоколадов кейк/с.
Вкусно все пак.