Начин на приготвяне
В купичка направете смес от оцета, соевия сос, нишестето и меда. Всичко хубаво се разбърква и отделете за накрая. Зеленчуците се почистват и нарязват на лентички. Пилешкото филе също се реже на ивички.
В уок тиган се сипва зехтинът и се загрява на максимум. Сложете пилешкото филе и запържете за 5 минути. Добавете лука и когато стане прозрачен, се добавят лентичките чушки, морков, тиквичка и гъбите. Всичко се пържи около 10 минути, като се разбърква. Щом зеленчуците поомекнат, сложете нарязания на ситно чесън и подправете с черен пипер.
Разбъркайте и след 2 минути сипете от предварително приготвената смес, като се сипва по малко, бърка се и пак се сипва до пълното ѝ усвояване.
След като цялата смес е изсипана, яденето се оставя за още минута-две на котлона и се изключва.
По желание накрая може да поръсите готовото пиле по китайски с препечен сусам и да се поднесе с гарнитура от сварен ориз.
Вместо мед може да сложите сладко от ягоди или боровинки. Изпробвах го, вкусът е невероятен.
Опитай и другите ни предложения за пилешко по китайски или ориз по китайски.
Коментари
Използвам балсамов оцет. Пека на фурна, вкуса е неповторим