Начин на приготвяне
Всички продукти, които използвате за направата на чийзкейка, трябва да са на стайна температура.
Натрошете бисквитите на ситни трохи, добавете към тях разтопеното масло и разбъркайте.
Целта да се получи хубаво ронливо тесто, което се разпределя в кръгла форма с подвижен пръстен.
За да може после да отделите по-лесно чийзкейка трябва да намажете формата с разтопено масло. Притиснете блата добре с ръце или с помощта на супена лъжица. Оформете малко прагче.
Сложете формата за 10-тина минути в камерата на фризера, за да може блатът да стегне по-бързо.
Разбийте крема сиренето с яйцата с помощта на миксер. Прибавете сметаната и захарта към получената гладка смес, разбийте отново и изсипете върху бисквитения блат.
Сложете къпините отгоре, но без да ги притискате. Изпечете сладкиша в загрята на 180 градуса фурна за 30-тина минути. Ще познаете, че е готов по леката кафява коричка.
Оставете го да изстива във фурната, за да предотвратите напукване на горния слой.
Напълно охладеният чийзкейк се поднася със заливка от сладкото, което е разтопено на водна баня.
Чийзкейкът с пресни къпини е готов.