Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Предястие с пилешко месо и коняк

Предястие с пилешко месо и коняк

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Предястие с пилешко месо и коняк1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
80 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • печурки - 12 бр.
  • моркови - 3 бр.
  • тиквички - 1 бр.
  • чушки - 1 бр. червена
  • лук - 1 глава
  • пилешко месо - 200 г бяло
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • олио - 1 с.л.
  • коняк - 100 мл
  • соев сос - 3 с.л.
  • спагети - 100 г
  • оцет
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме нарязаните на четвъртинки гъби. Нарязваме на парченца морковите, тиквичката – на колелца, чушката – на лентички.

Нарязваме кожата на месото с нож на ромбове, поръсваме със сол и черен пипер и изпържваме в сгорещено олио за около 3 минути.

Изваждаме и в мазнината сипваме коняка. Прибавяме нарязания лук и 1 с.л. соев сос. Оставяме да поври и прибавяме гъбите, морковите, тиквичката и чушката. Задушаваме за около 3 минути.

Сваряваме спагетите в подсолена вода.

Нарязваме месото на филийки и заедно със зеленчуците и спагетите нареждаме в чиния. Поливаме с останалия соев сос и малко оцет.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: