Телешки пържоли с винен сос

DianaDiana
Чирак
61
109
8
1
07/03/2016
"Тези телешки пържоли са толкова крехки, че се направо топят в устата и са истинско изкушение за делник и празник"
Приготвяне25 мин.
Готвене60 мин.
Общо85 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 372
  • Преглеждания за месеца129
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

От бон филето оформете тънки пържоли с помощта на чукче. Накиснете пържолите в прясното мляко и ги оставете да престоят така поне 10 часа в хладилник.

Подсушете добре пържолите и ги оваляйте в брашно. Загрейте мазнината и запечатайте и от двете страни.

Извадете ги от тигана и в съща мазнина се задушават ситно нарязаните чесън и лук, както и настърганият морков. Добавете още мазнина, ако е необходимо. Щом омекнат зеленчуците се прибавя нишестето.

Разбъркайте добре и налейте виното. Оставете да ври няколко минути, за да може да се изпари алкохолът. Телешките пържолки се връщат в тигана и се налива бульонът.

Покрийте ястието с капак, намалете огън и оставете ястието да къкри около 30 минути. Ако искате да има повече сос, просто прибавете малко вода.

Овкусете със сол и черен пипер, добавете индийско орехче и кимион. Оставете за още 20 минути. Готовите пържоли се поръсват с естрагон и магданоз. Да ви е сладко.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар