Сос от моркови

Илияна ДимоваИлияна ДимоваГуру126366435187
02/03/2016
"Перфектното свежо допълнение към всяко печено месо или за зеленчукови ястия е този ароматен сос от моркови "
Приготвяне20 мин.
Готвене10 мин.
Общо30 мин.
Порции1 купичка
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо927
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • моркови - 1 бр по - голям
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • масло - 2 - 3 с.л. краве
  • брашно - 1 с.л.
  • черен пипер
  • сол
  • оцет - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме моркова на колелца и варим до омекване. Изваждаме в подходящ съд и заедно с малко от водата, в която сме варили, пасираме на пюре.

В тиганче загряваме маслото и запържваме брашното с черен пипер и сол на вкус. Наливаме с непрекъснато разбъркване прясното мляко.

Добавяме внимателно и пюрето от морков. Варим с разбъркване до сгъстяване. Подкиселяваме с 1 чаена лъжичка оцет.

Сосът е подходящ както за месни, така и за зеленчукови ястия.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар