Начин на приготвяне
Нарязвате лука, чесъна, морковите и киселите краставички на ситно. Взимате тиган и капвате малко олио. Когато загрее, слагате лука и чесъна да се запържат. След това добавяте каймата. Когато се запържи, добавяте киселите краставички и морковите.
Когато се запържат, добавяте доматите и овкусявате с подправките. Когато сместа се сгъсти, я дърпате от котлона.
Взимате корите и започвате реденето. Редите лист по лист или по два листа, зависи колко плънка сте си направили. Когато сложите от плънката върху корите, ги навивате на руло и слагате в предварително намазнана тавичка.
Отгоре гланцирате с разбитите яйца с четка. Може да сложите по две рула в тавичка, за да ви е по-лесно после да ги нарежете на малки апетитни банички. Когато сте готови, ги слагате да се пекат в предварително загрята на 200 градуса фурна, докато станат готови.
Когато се изпекат и щом изстинат малко, ги изваждате от тавичката, режете ги на 3-4 парчета и сервирате в подходяща чиния.