Вкусна боб чорба с морков и подправки

Теодора МещероваТеодора МещероваПомощник Готвач1362315502
03/03/2016
"Знаете ли как се прави вкусен шарен боб? Ето ви една прекрасна чисто българска рецепта"
Приготвяне20 мин.
Готвене90 мин.
Общо110 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 622
  • Преглеждания за месеца35
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг3.7 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисвате си боба предварително за една нощ. На другия ден го изплаквате и го поставяте в 2 литра вода. Когато започне да ври, го наглеждайте и премахвайте образувалата се пяна.

Когато махнете пяната, добавяте олиото. Докато омекне бобът, си нарязвате на ситни кубчета моркова, чушките и лука, които предварително сте почистили.

Добавяте и подправките и варите, докато продуктите омекнат. Малко преди супата да е готова, добавяте обеленият и нарязан на малки кубчета домат.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Теодора Мещерова
Зависи от стомаха на човек. По принцип винаги сменям водата. Но, понякога наистина не ми се занимава. Иначе предварително си го накисвам от предната вечер.
0
0
Гергана  Георгиева
Когато заври и поври малко, след това извърлям водата. Наливам отново топла вода и така във втората вода доварявам боба.
1
0
Пенко Димов
Пенко Димов
29.03.2016 12:54
Имам един приятел, който никога не сменя водата и твърди, че боба си пускал сосец и ставал по-вкусен. Един път се престраших да опитам и цяла нощ имах проблеми с болки, надут корем и газове.
0
0
Любомира
Любомира
03.03.2016 18:04
Абсолютно необходимо е да се изхвърлят две води, преди да се готви боб.
Иначе може да убиеете някого с болен стомах.
2
0
Теодора Мещерова
По принцип и аз правя така, но понякога не ми се занимава
0
0