Начин на приготвяне
В купа се омесва каймата със сол, кимион, черен пипер, яйцето, чубрица и ситно нарязаните вътрешности от лука и оставяме настрани.
Едрите глави лук се срязват отдолу, почистваме от люспите и изрязваме като капаче отгоре, най-добре дъното да е цяло, и се издълбават, но понеже става трудно, аз направих разрез встрани.
Вътрешната част се отделя, така че да остане само горната люспа като черупка. Пълним с малко кайма лучените черупки, като отдолу поставям плочка от лука, да не изтича каймата.
Нареждат се в намаслена тавичка. Отгоре на всяка бомбичка се поръсват капки соев сос и да остане малко място за кашкавала.
Краищата на лука се забождат с клечки за зъби, да не се отварят много при печенето. Печем в загрята фурна 180 градуса около 35 минути.
Малко преди да са готови, се изваждат и отгоре каймата се поставя по 2 щипки настърган кашкавал. Връща се във фурната да се запече леко и е готово.
Сервираме лучените бомбички с пресни зеленчуци и поръсен пресен магданоз.
Много вкусно!
Коментари