Крехко агнешко печено с бира

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
695
7k
2k
7k
5
03/03/2016
"За почитателите на агнешкото сме приготвили тази уникална рецепта, за крехко запечено агнешко с картофки и ароматни подправки. Върви с вино и любим човек"
Приготвяне30 мин.
Готвене200 мин.
Общо230 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
40 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо172 373
  • Преглеждания за месеца44
  • Преглеждания за седмицата79
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена40

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Почистете месото и го сложете в тава.

В купичка или чаша смесете зехтина с подправките, разбъркайте. С тази смес намажете обилно месото от всички страни, като я втриете в него.

Сипете бирата и бульона около месото и завийте тавата с алуминиево фолио.

Сложете агнешкото да се пече в загрята фурна на 160 градуса за 3 часа.

Махнете фолиото и допечете до хрупкава златисто кафява коричка, като увеличите градусите на 180 за около 20 мин.

Ако месото е останало само на мазнина, долейте малко зеленчуков бульон.

Поднесете с печени картофи или ориз и зелена салата.

Рейтинг

5 11
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Reneta Gecova
Reneta Gecova
23.03.2018 19:42
За трета поредна година това ще е рецептата, по която ще приготвя агнешкото за Великден. Любима е на семейството ни.
3
0
marcheva14
marcheva14
04.04.2017 23:00
Давам глас за тази прекрасна рецепта, Сийче, как да не гласувам като е толкова хубава, само пропускам девесила, него ти го оставям за теб. За съжаление не мога да ползвам функцията "сготви" в момента, защото имам вече сготвени 6 рецепти, утре ще го направя.
Поздрав! Марчева
5
1
Monika Ivanova
Monika Ivanova
06.05.2016 01:49
това е рецептата и на нашето семейство. Браво, много е вкусно така.
7
1