Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Гювеч»Боб с пушени ребра в глинен гювеч

Боб с пушени ребра в глинен гювеч

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7508k2k5
Боб с пушени ребра в глинен гювеч
Снимка: Сия Рибагина
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
210 мин.
Порции
6
"Знаете ли разковничето на вкусния боб? Вижте тук тази неустоима рецепта за ценители"

Необходими Продукти

  • зрял фасул - 500 гр.
  • ребра - свински пушени, 600гр
  • червени чушки - 1 суха
  • червени чушки - 1 прясна
  • сол
  • червен пипер
  • джоджен - 1 с.л.
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • чубрица - 1 ч.л.
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • захар - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистете, измийте и накиснете боба в студена вода от предната вечер.

На сутринта отцедете, измийте и сложете в тенджера на котлона с лъжичка захар. Оставете да кипне и варете 30 мин на средна температура.

Махнете от котлона, изцедете, пак изплакнете и сложете в глинен съд.

Нарежете чушките, моркова и лука.

Добавете ги в съда при боба, сложете всички подправки и пюрето размито в малко вода. Нарежете ребрата на парчета и сложете и тях.

Сипете вода или зеленчуков бульон колкото да го покрие. Затворете с капак и сложете във фурната.

Задушавайте боба в гювеч за 3 часа на 160 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

цветослава киркова
цветослава киркова
Просто върха , много обичам боба в гювечи . Онзи ден правих боб в гърне , ще пусна рецептата тия дни !
03.03.2016 15:51
17