Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Мусове»Шоколадов мус с ананас

Шоколадов мус с ананас

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2162k1
Шоколадов мус с ананас2 / 2
03/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
20 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • шоколад - 110 г
  • яйца - 4 бр.
  • портокали - 1
  • ананас - 100 г
  • шоколадови пръчици - за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Начупеният шоколад се разтопява на пара (в съд, поставен над тенджера с кипяща вода) или на водна баня.

Белтъците на яйцата се разбиват на твърд сняг. Жълтъците се разбиват с малко портокалов сок и настъргана портокалова кора на вкус и се смесват с леко охладения шоколад. Накрая се добавят белтъците и внимателно се разбъркват.

Сместа се разпределя в стъклени чаши и се оставя в хладилника за няколко часа или за цяла нощ.

При поднасянето мусът се гарнира с отцедения и нарязан на парченца ананас и се поръсва с едро настърган шоколад.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: