Начин на приготвяне
Омекналото масло се разбива със 100 г захар и ванилията. Едно по едно се добавят яйцата, след това се добавят лимоновата кора, ромът и брашното, смесено с бакпулвера и овесените ядки (1 супена лъжица от тях се отделя).
Добре разбърканото тесто се разстила равномерно в тавичка, покрита с пекарска хартия. Отгоре се нареждат почистените от костилките вишни. Кокосовите стърготини се смесват с отделените овесени ядки и останалата захар.
Сладкишът се поръсва с тази смес и се пече в предварително загрята фурна при 200 градуса, докато получи златиста коричка.
Докато е още топъл, сладкишът се нарязва на порции с нож, изплакнат със студена вода, и се оставя да изстине.
При поднасянето може да се гарнира с разбита сметана.