Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Шоколадов сладкиш»Дупчен сладкиш с шоколадов пудинг

Дупчен сладкиш с шоколадов пудинг

Дупчен сладкиш с шоколадов пудинг
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
10 парчета

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • прясно мляко - 100 мл
  • олио - 50 мл
  • брашно - 1 ч.ч.
  • какао - 1 с.л.
  • ванилия - 1 бр.
  • бакпулвер - 1 пакет
  • крем
  • прясно мляко - 600 мл
  • пудинг - 1 пакет шоколад
  • захар - 5 с.л.
  • сметана - 50 мл сладкарска
  • череши - 10 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се приготвя блатът. Разбиваме с миксер яйцата със захарта. Добавя се олиото, прясното мляко, ванилията, какаото и накрая брашното с бакпулвера. Разбърква се еднородна смес.

В кръгла намаслена и набрашнена тавичка сипваме кексовата смес. Печем блат в умерено загрята фурна 180 градуса за 30 минути. Оставя се блатът да се охлади.

Приготвя се пудингът. Загряваме прясното мляко със захарта. Пудингът се разбърква с малка част от прясното мляко, сипва се в горещото мляко, бъркаме на крем.

Охладеният блат се надупчва с уред или с капачка. Дупките се пълнят с крем, отгоре също се измазва. Разбиваме сметаната с една с.л. пудра захар и шприцоваме отгоре розички, а върху тях украсяваме с черешка.

Оставя се да попие и сервираме.

Вкусно и красиво !

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: