Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Рибена чорба»Ломска рибена чорба Саламура

Ломска рибена чорба Саламура

Ломска рибена чорба Саламура
Снимка: Кулинарна мрежа
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • риба - около 1 кг, няколко вида, по - голяма
  • домати - 3 - 4 бр.
  • чушки - 3 - 4 бр. сушени
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • копър
  • чорбаджийски чушки - на вкус
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подбират се няколко вида риба, добре е да е от по-големите риби. Почистената риба задължително се пече на жар до готовност, след което се обезкостява.

Доматите също се запичат в жарта, за кратко се слагат и сушените чушки. Продуктите се заливат с вода, добавя семалко олио и се варя на тих огън до пълната им готовност.

Добавя се сол на вкус, накълцан чесън и копър, както и запечена за кратко чорбаджийска чушка.

Рибената чорба може и гореща да се яде, може и студена -все е вкусна! С много ракия - задълже!

Източник: Desislav Alexandrov‎ от Кулинарна мрежа

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Desislav Alexandrov
Desislav Alexandrov
Радвам се, че ви е харесала рецептата ми!!!
15.04.2019 11:36
1
Георги
Георги
Кулинарен шедьовър.
11.04.2019 19:55
1