Копривена чорба

Копривена чорба

Рая АндоноваРая Андонова
Иноватор
543
2k
964
1k
8
Копривена чорба
Снимка: Рая Андонова
1 / 4
04/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Сготви35 мин.
Общо55 мин.
Порции8
"Леко, лесно и здравословно - само така можем да опишем тази вкусна рецепта"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Копривата се измива и се отделят листата. В тенджера се слага вода да заври и след това се добавя копривата. С голяма лъжица се натиска, за да се покрие цялата с вода.

След 1-2 минути копривата си променя цвета, което означава, че е готова. Тенджерата се дръпва от котлона и с решетъчна лъжица се вади копривата в друг съд.

Докато изстива, се измива хубаво оризът и се нарязва на ситно лукът. Когато копривата е изстинала, се нарязват листата на ситно.

Тенджерата се слага пак на котлона и се слага лукът с малко олио. След това се добавят копривата и оризът. Като поврат около 5 минути, се добавят сол и черен пипер. След това се оставят да врат до готовност.

Когато всичко е добре сварено, котлонът се изключва, тенджерата се дръпва встрани и се оставя с отворен капак за 15-тина минути да поизстине.

След това в купичка се разбива едно яйце. С черпак се взима 1-2 пъти от чорбата и се добавя в купичката при яйцето при непрекъснато разбъркване.

Когато се смеси добре, се излива бавно обратно в тенджерата отново при непрекъснато разбъркване. В противен случай може яйцето да се пресече и да не се получи застройката.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: