Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Палачинкова торта с кленов сироп и панчета

Палачинкова торта с кленов сироп и панчета

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2161
Палачинкова торта с кленов сироп и панчета1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10

Необходими Продукти

  • брашно - 450 г
  • яйца - 8 бр.
  • прясно мляко - 800 мл
  • масло - 25 г
  • бекон - 18 ивици Панчета
  • кленов сироп - 5 с.л.
  • орехи - 250 г печени
  • захар - 250г кристална
  • за масления крем
  • масло - 50 г
  • захар - 250 г пудра
  • кленов сироп - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното в голяма купа. В друга купа разбийте яйцата и млякото и сипете 300 мл вода. Прибавете течните съставки и щипка сол към брашното и разбъркайте до получаване на гладка смес (не прекалявайте с бъркането).

Разтопете маслото в тиган с диаметър 26 см, излейте в палачинковата смес и разбъркайте. В същия тиган сипете с черпак достатъчно от сместа, за да покрие дъното. Печете палачинката за 1 минута до златисто, обърнете я и печете още 1 минута от другата страна.

Прехвърлете я в чиния.По същия начин пригответе и останалите палачинки, като от време на време намазвате тигана с още малко масло. Ще се получат около 30 палачинки. Оставете ги да се охладят.

Покрийте дъска за рязане с хартия за печене. Изпържете половината панчета в тиган на умерен огън за около 2 минути, докато стане хрупкава. Поръсете с 1 с. л. кленов сироп и пържете още няколко минути, докато се карамелизира.

Прехвърлете ивиците върху намаслената хартия. Повторете същото с останалото количество панчета. Запазете няколко ивици за сервирането, а останалите накълцайте на едри парчета.

В тава с хартия за печене сложете ядките. В същия тиган разтопете захарта на слаб огън, докато се образува златист карамел - само разклащайте леко тигана.

Излейте бързо разтопената захар върху ядките, така че да ги покрие добре, и ги оставете настрана, за да се втвърди карамелът. Когато изстинат, натрошете 2/3 на едри парчета.

За масления крем смесете маслото и пудрата захар и бъркайте 5 минути, докато сместа стане гладка. Добавете кленовия сироп и разбъркайте.

Време е да сглобите тортата.

Намажете палачинка с тънък слой маслен крем, поръсете с крокана от ядки или панчетата и я сложете върху поднос или стойка за торта. Отгоре поставете следваща палачинка.

Редувайте, докато палачинките свършат.Намажете тортата отгоре с маслен крем и поръсете с целите ядки и ивици панчета. Сложете тортата в хладилник да се стегне за 30 минути, след което можете да сервирате.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: