Начин на приготвяне
Пресейте брашното в голяма купа. В друга купа разбийте яйцата и млякото и сипете 300 мл вода. Прибавете течните съставки и щипка сол към брашното и разбъркайте до получаване на гладка смес (не прекалявайте с бъркането).
Разтопете маслото в тиган с диаметър 26 см, излейте в палачинковата смес и разбъркайте. В същия тиган сипете с черпак достатъчно от сместа, за да покрие дъното. Печете палачинката за 1 минута до златисто, обърнете я и печете още 1 минута от другата страна.
Прехвърлете я в чиния.По същия начин пригответе и останалите палачинки, като от време на време намазвате тигана с още малко масло. Ще се получат около 30 палачинки. Оставете ги да се охладят.
Покрийте дъска за рязане с хартия за печене. Изпържете половината панчета в тиган на умерен огън за около 2 минути, докато стане хрупкава. Поръсете с 1 с. л. кленов сироп и пържете още няколко минути, докато се карамелизира.
Прехвърлете ивиците върху намаслената хартия. Повторете същото с останалото количество панчета. Запазете няколко ивици за сервирането, а останалите накълцайте на едри парчета.
В тава с хартия за печене сложете ядките. В същия тиган разтопете захарта на слаб огън, докато се образува златист карамел - само разклащайте леко тигана.
Излейте бързо разтопената захар върху ядките, така че да ги покрие добре, и ги оставете настрана, за да се втвърди карамелът. Когато изстинат, натрошете 2/3 на едри парчета.
За масления крем смесете маслото и пудрата захар и бъркайте 5 минути, докато сместа стане гладка. Добавете кленовия сироп и разбъркайте.
Време е да сглобите тортата.
Намажете палачинка с тънък слой маслен крем, поръсете с крокана от ядки или панчетата и я сложете върху поднос или стойка за торта. Отгоре поставете следваща палачинка.
Редувайте, докато палачинките свършат.Намажете тортата отгоре с маслен крем и поръсете с целите ядки и ивици панчета. Сложете тортата в хладилник да се стегне за 30 минути, след което можете да сервирате.