Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Ребърца»Свински ребра с ориз и гъби

Свински ребра с ориз и гъби

Свински ребра с ориз и гъби2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4 - 5
"Една класическа рецепта, която когато и да сготвите, резултатът ще е винаги отличен"

Необходими Продукти

  • свински ребра - 1 кг. лук - 2 глави гъби - пресни, 250 гр.
  • печени чушки - 3 - 4 бр. ориз - 1 ч.ч/ вода - 4 ч.ч. или бульон червен пипер - 1 ч.л.
  • олио - 50 мл.
  • черен пипер - на зърна
  • сол
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинските ребра сварете предварително.

В мазнината запържете ситно нарязания лук, добавете гъбите нарязани на ивички, когато омекнат сложете и нарязаните печени чушки.

Прибавете почистения и измит ориз, зърната черен пипер, червения пипер, сол на вкус и 2 ч.ч. вода (бульон).

Прехвърлете ориза в тавичка, подреждат се свинските ребра и се добавят останалите 2 ч.ч. вода (бульон).

Пече се на умерена фурна до готовност.

Готовият ориз се поръсва с магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

1
50
40
30
20
11
Дай твоята оценка: