Домашна торта с мармалад

KaterinaSpasovaKaterinaSpasova
Чирак
73
37
99
1
05/03/2016
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 943
  • Преглеждания за месеца28
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото се разбива със захарта, след което към него постепенно се добавят жълтъците, прясното мляко, леко затоплено, ванилията, брашното и бакпулверът.

Тестото се изсипва в намазнена и набрашнена форма с отделящи се стени (диаметър 22–24 см) и се пече в предварително загрята фурна до готовност (около 40 минути).

Още топъл, се намазва с конфитюра и се поръсва със смлените орехи.

Белтъците се разбиват с осемте лъжици захар на твърд сняг и се изсипват върху конфитюра.

Сладкишът се допича за още 15- 20 минути на горен реотан до зачервяване на целувчената смес.

След като изстине напълно по ръбовете на формата се прокарва навлажнен нож и стените се свалят. Тортата се разрязва с навлажнен нож.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
ВИЛИ-Виолета Матева
Браво ,страхотно предложения и аз така я приготвям - и е много вкусна ,намазвам със сладко от ягоди или сини сливи !
1
0
KaterinaSpasova
KaterinaSpasova
07.03.2016 08:20
Аз мажа с каквото " хвана за ушите". В този случай беше мармалад от кайсии с кафява захар. А най- много я обичаме с конфитюр от смлени белени смокини. Много ароматна става.
1
0