Начин на приготвяне
Маслото се разбива със захарта, след което към него постепенно се добавят жълтъците, прясното мляко, леко затоплено, ванилията, брашното и бакпулверът.
Тестото се изсипва в намазнена и набрашнена форма с отделящи се стени (диаметър 22–24 см) и се пече в предварително загрята фурна до готовност (около 40 минути).
Още топъл, се намазва с конфитюра и се поръсва със смлените орехи.
Белтъците се разбиват с осемте лъжици захар на твърд сняг и се изсипват върху конфитюра.
Сладкишът се допича за още 15- 20 минути на горен реотан до зачервяване на целувчената смес.
След като изстине напълно по ръбовете на формата се прокарва навлажнен нож и стените се свалят. Тортата се разрязва с навлажнен нож.
Коментари