Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Плосък хляб»Токани питки със сирене

Токани питки със сирене

Токани питки със сирене
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
5
"Тези токани питки пърленки са толкова вкусни, че ще си ги правите отново и отново"

Необходими Продукти

  • вода - 500 мл топла
  • сол - 1 с.л.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • брашно - 600 г
  • сирене - 200 г
  • олио - 1 к.ч. за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресява се брашното, правим си дупка в средата, сипва се топлата вода, солта и содата за хляб, замесваме меко тесто.

Разделя се на 6-7 топки. Всяка се точи на тънка кора върху набрашнен плот. После намазваме с олио, поръсваме с натрошено сирене и завиваме на руло, а рулото навиваме на охлюв.

В загрят тиган или сач се пече от двете страни, като преди това леко се разточват, а тиганът се маже с мас или олио.

Изваждат се и намазваме с масло или малко свинска мас. Уникално вкусни са!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: