Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Гювеч»Свински ребра с бял боб и чесън в гърне

Свински ребра с бял боб и чесън в гърне

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2161
Свински ребра с бял боб и чесън в гърне
Снимка: Elena Steinbach
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
6
"Няма мъж, който да може да устои на боб с ребра, че и в гювеч! Вадете хляба от шкафа..."

Необходими Продукти

  • свински ребра - 1 кг
  • боб - 1 и 1/2 ч.ч. бял
  • лук - 1 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • чушки - 1 бр. червена
  • домати - 2 бр.
  • чесън - 10 бр. скилидки
  • люти чушки - 1 бр.
  • червен пипер
  • джоджен
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете в гърнето насечените на половинки ребра и добавете фасула, който сте накиснали от предната нощ и нарязаните на кубчета моркови.

Залейте с вода, похлупете гърнето и варете на умерен огън, докато фасулът поомекне. Добавете ситно нарязаните лук, чушка, обелени домати и чесън, пуснете лютивото чушле.

Овкусете със сол, червен пипер и ситно нарязан джоджен и варете ястието до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христо Славейков
Христо Славейков
Вкусна класика!
20.02.2023 21:58
Elena Steinbach
Elena Steinbach
Сполучлива рецепта :D
27.08.2016 18:13
3