Домашен сладолед

Дебелата БертаДебелата Берта
Джедай
2k
3k
50
9k
20/06/2011
"Любимият десерт на децата лесно може да приготвите и вкъщи!"
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции2 бр.
Сготви+1 точка
29 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо333 583
  • Преглеждания за месеца2810
  • Преглеждания за седмицата3569
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена29

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете млякото да се свари. Разбийте яйцата със захарта и прибавете 2 ванилии. Прибавете яйчената смес към млякото и бъркайте сместа, докато заври и леко се сгъсти. Оставете да се охлади настрана, като от време на време разбърквате.

Готовата смес прехвърлете в купа и разбийте с пасатор за малко, за да влезе въздух в сместа. Сложете сладоледа в камерата, за да се замрази. На няколко пъти разбивайте сместа с миксер, за да се не образуват големи кристали, а да стане хомогенен. Поднесете млечния сладолед със сладко, плодове или топинг по избор.

Рейтинг

5 91
4 31
3 9
2 6
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Ди
Ди
28.06.2020 12:38
Страхотен сладолед! Харесва ми това, че съставките са винаги у дома, не са необходими никакви специални умения и уреди. Сладоледът може да се ползва като база за направата на други видове.
0
0
Стела Монева
Стела Монева
30.05.2020 18:41
Сладоледа се пресича!!!
Защо???
0
0
Потребител#226925
Здравейте Берта. Сладоледа наистина се пресича. Току що го направих и се пресече, и друг път съм правил сладолед като крем но.не ми се е пресичал, а този се пресече. Аз, правя и други кремове по същия начин, обаче не ми се е пресичал нито един. Това ме кара да си мисля че може би така трябва да е. Защото тук в нашия край, по този начин се прави коластра. Обаче като го минах с пасатора всичко се оправи, и крема стана гладък. Надявам се обаче после при замразяването да не се пресече пак, иначе пак ще трябва да играе вълшебникът, т.с пасатора
0
0