Домашен сладолед

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Домашен сладолед1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Любимият десерт на децата лесно може да приготвите и вкъщи!"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 1/2 л пълномаслено
  • яйца - 3 броя
  • захар - 1 ч.ч.
  • ванилия - 2 пакетчета или есенция
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете млякото да се свари.

Разбийте яйцата със захарта и прибавете 2 ванилии.

Прибавете яйчената смес към млякото и бъркайте сместа, докато заври и леко се сгъсти. Оставете да се охлади настрана, като от време на време разбърквате.

Готовата смес прехвърлете в купа и разбийте с пасатор за малко, за да влезе въздух в сместа.

Сложете сладоледа в камерата, за да се замрази.

На няколко пъти разбивайте сместа с миксер, за да се не образуват големи кристали, а да стане хомогенен.

Поднесете млечния сладолед със сладко, плодове или топинг по избор.

Ако тази рецепта ви харесва, опитайте непременно и тези рецепти за домашен шоколадов сладолед или вкусен италиански сладолед.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
594
431
39
26
10
Дай твоята оценка:

Коментари

tanq
tanq
сладоледат не беше хубав
23.03.2014 17:00
6
28
КАРИНА
КАРИНА
Аз го направих от домашно мляко и стана много добре , но следващият път ще сложа захар 1 чаша от 150 гр.пълна.
23.01.2014 02:48
6
4
Вероника
Вероника
Много е вкусен ♥ ♥Добре е, че дадохте рецептата!
04.09.2013 15:58
7
3
Стефанова
Стефанова
една машина за сладолед върши чудесна работа за да се получи равномерна смес... и е доста често ползвана ако има деца край вас...:)
29.06.2013 21:08
7
5
яна
яна
Ако ползвате "купешко" прясно мляко няма как да се избегнат кристалите, все пак е голяма част чиста водица. Пробвайте да добавите сметана. Неслучайно в доброто старо време сладоледа не беше просто сладолед а "Сметанов сладолед".
21.06.2013 08:57
13
5
tanq
tanq
mnogo bavno zamrazva sladoledo i nemoja da se istodi hubavo
19.06.2013 11:35
5
6
вики
вики
в момента го правя и той е страхотен
17.06.2013 15:02
7
3
таня
таня
сладоледът не е лош
05.03.2013 20:25
6
3
ina
ina
много вкусен сладолед
05.03.2013 20:20
5
1
симеон
симеон
На няколко пъти разбивайте сместа с миксер, за да се не образуват големи кристали, а да стане хомогенен, пише авторката. Това значи да замразяваш леко, вадиш, разбиваш с миксер..и така на няколко пъти. По този начин трябва да се получи гладък сладолед, а не на ледчета.
16.03.2012 13:06
9
renirai
renirai
Много ми харесва защото го ям бързо?
15.03.2012 20:45
2
Кико
Кико
Да ли не се използват само жълтъците ?
01.10.2011 17:23
Ели
Ели
Мот пък изобщо не стана вкусен. Вкусът е все пак индивидуален. Още не съм го замразила - ще видя после как е.
18.09.2011 15:24
5
Gera i Tonka
Gera i Tonka
Ще го приготвим. Да се надяваме, че ще се получи.
07.07.2011 14:56
саня
саня
Направих го вчера, получи се много вкусен, но леко на ледчета. Къде ли сбърках ?
21.06.2011 12:00
1