Начин на приготвяне
Сложете млякото да се свари.
Разбийте яйцата със захарта и прибавете 2 ванилии.
Прибавете яйчената смес към млякото и бъркайте сместа, докато заври и леко се сгъсти. Оставете да се охлади настрана, като от време на време разбърквате.
Готовата смес прехвърлете в купа и разбийте с пасатор за малко, за да влезе въздух в сместа.
Сложете сладоледа в камерата, за да се замрази.
На няколко пъти разбивайте сместа с миксер, за да се не образуват големи кристали, а да стане хомогенен.
Поднесете млечния сладолед със сладко, плодове или топинг по избор.
Ако тази рецепта ви харесва, опитайте непременно и тези рецепти за домашен шоколадов сладолед или вкусен италиански сладолед.
Коментари